jump to navigation

Πώς Μπορούμε να Μάθουμε από τη Φύση 6 Δεκεμβρίου, 2012

Posted by Dimitra Zervaki in Uncategorized.
Tags: , , , , , ,
trackback

survivingΤι θα λέγατε να μάθουμε πώς να μαθαίνουμε και πώς να εξελισσόμαστε με τη βοήθεια της φύσης;

Πολλοί επιστήμονες, φιλόσοφοι, άνθρωποι της τέχνης έχουν κατά καιρούς αναφερθεί στη δυνατότητα της φύσης να διδάξει τους ανθρώπους, στη δυνατότητα της φύσης να κάνει εμάς τους ανθρώπους καλύτερους.

Τα περισσότερα βιβλία, δοκίμια, ερευνητικά άρθρα αναφέρονται και εστιάζονται περισσότερο στον άρρηκτο δεσμό του ανθρώπου με τη φύση και πώς αυτός ο δεσμός επηρεάζει τον τρόπο ζωής μας, την υγεία μας (πνευματική και σωματική), τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων… Λίγα όμως αναφέρονται στο πώς μπορεί η φύση να μας μάθει να ζούμε σε μία συνεχή κατάσταση well-being, να μας μάθει πώς να αναπτύξουμε ικανότητες και δεξιότητες.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κάνοντας την καθιερωμένη μου καθημερινή «περιήγηση» στην ιστοσελίδα του Project Management Institute, «έπεσα» επάνω σε μία ανάρτηση-πρόταση σχετικά με ένα καινούριο βιβλίο που κυκλοφορεί με τίτλο “Surviving your Serengeti-7 Skills to Master Business and Life”. Μάλιστα είχε και ένα βίντεο όπου ο συγγραφέας Stephan Swanepoel έκανε εκτενή αναφορά στο βιβλίο του και τις «χρήσεις» του.

Πρόκειται για ένα σαφάρι αυτογνωσίας, για ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Μια virtual επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Serengeti (το οποίο είναι ένα καταπληκτικό μέρος!!! Το επισκέφτηκα πριν από 9 χρόνια) που βρίσκεται στην Κένυα δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες να παρακολουθήσουν και να μελετήσουν τις συμπεριφορές επτά διαφορετικών ζώων και με την βοήθεια της μεταφοράς να νιώσουν και να καταλάβουν ότι μπορούν πραγματικά να μάθουν απ’ αυτά τα ζώα, μπορούν να βελτιώσουν τον εαυτό τους, μπορούν να γίνουν ηγέτες του εαυτού τους.

Για να κάνετε αυτό το ταξίδι επισκεφτείτε το blog ReadBooks4U

Θα σας δοθεί η ευκαιρία να διαβάσετε αυτό το βιβλίο με τη μορφή μιας δομημένης περίληψης-αναφοράς των hot spots του.

Επίσης σας δίδετε και ένα link μέσω του οποίου μπορείτε να κάνετε ένα μικρό τεστ on line για να ανακαλύψετε τι «ζώο» είστε!!!!

Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι η παρουσίαση αυτού του βιβλίου γίνεται στα Αγγλικά λόγω του ότι το βιβλίο αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο μόνο σ’ αυτή τη γλώσσα.

Να έχετε ένα όμορφο και αποτελεσματικό ταξίδι!!!!

Δήμητρα Ζερβάκη, ΕΜΒΑ, PMP