jump to navigation

Αλλάξτε τον Τρόπο που Μαθαίνετε 21 Ιανουαρίου, 2013

Posted by Dimitra Zervaki in Uncategorized.
Tags: , , , ,
trackback

george-siemens-the-role-of-management-in-facilitating-change-within-a-learning-organisation_lΣήμερα «ανακάλυψα» ένα καινούριο startup, το οποίο αναπτύσσει ένα application, το HabitRPG, σχετικό με τα habits, τις συνήθειές μας και πώς μπορούμε να τις ελέγξουμε ή να τις «καθοδηγήσουμε» ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε επίπεδο well-being. Η καινοτομία του συγκεκριμένου application έγκειται στο γεγονός ότι χρησιμοποιεί το Gamification ως εργαλείο παρακίνησης και δέσμευσης των χρηστών για να επιτύχουν τους στόχους που θέτουν.

Τι θα λέγατε να δοκιμάζατε αυτό το application και να προσπαθούσατε να εφαρμόσετε κάτι ανάλογο στη διαδικασία της μάθησης?

Οι συνήθειες μας πολλές φορές αποτελούν εμπόδια στην εξέλιξή μας. Το να «σπάσουμε» τις παλιές μας πεποιθήσεις και να προχωρήσουμε στην εφαρμογή νέων μεθόδων στην πορεία της μάθησης δεν είναι και το ευκολότερο task.

Από πολύ μικροί μαθαίνουμε πώς να μαθαίνουμε μέσα σε ένα πλαίσιο το οποίο πνίγει τη δημιουργικότητα, την ανάπτυξη των προσωπικών ταλέντων μας. Πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο πέτυχαν στη ζωή τους μόνον αφού πρώτα ανένηψαν από την εκπαίδευσή τους όπως αναφέρει πολύ εύστοχα και ο Κ. Robinson στο βιβλίο του «Άλλη Λογική-Για μια Επανάσταση Δημιουργικότητας».  Τα εκπαιδευτικά συστήματα ανά τον κόσμο στηρίζονται στην ανάπτυξη των ακαδημαϊκών δεξιοτήτων και μας οδηγούν να ζούμε μία μονοδιάστατη ζωή.

Στου «περίεργους» καιρούς που ζούμε πρέπει να αρχίσουμε να λειτουργούμε αποτελεσματικά μέσα στην πολυπλοκότητα, να είμαστε ευκολοπροσάρμοστοι, ανοικτοί στο νέο, στο διαφορετικό, στην καινοτομία. Ας ξεκινήσουμε να κάνουμε σήμερα ό,τι κάναμε εχθές με καλύτερο ή και γιατί όχι με διαφορετικό τρόπο.

Γι’ αυτό λοιπόν δοκιμάστε κάτι διαφορετικό, κάτι καινούριο και «συνδέστε» τη μάθηση με το fun!!!! Τουλάχιστον αξίζει να προσπαθήσετε!!!

Δήμητρα Ζερβάκη, EMBA, PMP, TTT

Αν σας ενδιαφέρει η παρουσίαση του βιβλίου «Άλλη Λογική-Για μια Επανάσταση Δημιουργικότητας» ακολουθείστε το link

Photo credit: Steven Parker / Foter.com / CC BY